Robert's Message Wall

jond16
Jon Dunford 7 years ago

Hey - looks like we like a lot of the same movies. You must have good taste! :)

guimendoza

Hey - looks like we like a lot of the same movies. You must have good taste! :)

Latest Submissions

No Recent Submissions

Movies Robert Wants to See

TV Seasons Robert Wants to See

No Want to See selections yet.

Robert's Recent Ratings

Movies | TV seasons
The Hobbit: An Unexpected Journey

The Hobbit: An Unexpected Journey

(2012)
5 years ago via Flixster

Andy Serkis confirmed? This is splendid piece of news!

The Chronicles of Narnia: Prince Caspian

The Chronicles of Narnia: Prince Caspian

(2008)
6 years ago via Movies on Facebook

Den hÀr filmen har ett stort, genomgÄende identitetsproblem: Vill den vara en barnfilm eller inte alls? För det faktum att större delen av speltiden Àgnas Ät stridsscener dÀr (vi kan förmoda att) en massa mÀnniskor och mytologiska varelser gÄr Ät, sÄ Àr den fruktansvÀrt familjefilmsaktig.
Bara det att det Àr en krigsfilm med bara barn som huvudsakliga hjÀltekaraktÀrer sÀger vÀl en del. I en ungdomsbok kanske det fungerar (jag har inte lÀst boken), men pÄ film fungerar det inte vidare vÀl. Dessutom lyckas jag inte se en enda, fast jag verkligen anstrÀnger mig, gnutta blod, fastÀn huvud flyger av och svÀrdsklingor sticks genom kroppar. DÄ föredrar jag hellre det stilistiska blodsprutet i 300.

Prins Caspian lÀr visst ha varit den innehÄllsmÀssigt tunnaste historien av böckerna som C.S. Lewis skrev om Narnia, dÀrför har filmmakarna tagist sig en hel del artistiska friheter för att fylla ut handlingen. �ndÄ kÀnner jag varken för Narnia, dess folk, eller vÄra hjÀltar. Varför Àr Caspian mer rÀttfÀrdig kung över Narnia Àn sin farbror?
Ibland Àr filmen övertydlig och skriver den stackars publiken pÄ nÀsan, ibland förstÄr jag inte hur saker och ting rent logiskt hÀnger ihop i handlingen. Har Peter ett telepatiskt förhÄllande med Aslan? Kan 1500-tals mÀnniskor helt enkelt finna sig tillrÀtta i vÄr vÀrlds 1940-tal och var tar de i sÄ fall vÀgen? Tog CGI-budgeten slut nÀr de skulle spela in de ack sÄ centrala resorna mellan vÀrldarna? InnebÀr en resa tillbaka till vÄr vÀrld att man förlorar all visdom och alla fÀrdigheter man inhÀmtat under ett helt liv i Narnia i samma veva som man rent fysiskt Äter blir ett barn, och innefattar detta i sÄdana fall Àven minnet?

Lewis skrev sina böcker efter att Tolkien hade gett ut sin Ringarnas herre. Om Lewis förmodas ha snott en rad element ur Tolikens vÀrld för att oförsiktigt anvÀnda dem i sin egen (dÀr Tolkien sparsamt anvÀnde mytologiska vÀsen frÄn enbart den nordiska mytologin, sÄ kastade Lewis in alla han kunde komma pÄ, utan nÄgot logiskt sammanhang), sÄ har samma sak nu gjorts med de respektive filmatiserignarna. Jag tycker mig kÀnna igen en hel del frÄn Peter Jacksons filmer i just denna om Narnia, men det kÀnns som en andra klassens kopia av den förstnÀmnda. Vi fÄr hÀr t.ex. se stridande trÀd, en levande fors, en vit "hÀxa", dvÀrgar, onda stÄthÄllare, en nattstridsscen i en borg, en dagstridsscen pÄ ett fÀlt framför en annan borg, en motstÄndsrörelse som försvarar en gammal grotta/fÀstning och duktiga pilskyttar.

DÀr Tolkiens karaktÀrer mognade mer och mer genom hela bokserien, verkar samtliga personer i denna film vara mycket endimensionellt skrivna och det Àr ingen karaktÀrsutveckling what so ever.

Den hÀr filmen har en helt ok intrig, men identitetskrisen mellan att vara en barnfilm och inte och en rad andra problem sÀnker betyget avsevÀrt. Jag hade önskat mig mer realistiska stridsscener och en högre ÄldersgrÀns.

Robert's Badges

Intel Hollywood Star Program (July 2012 - December 2012)
Total Actions:
Find us on:                     
Help | About | Jobs | Critics Submission | Press | API | Licensing | Mobile